IELTS geeft een gedetailleerde beoordeling van de taalvaardigheid van mensen van wie Engels niet de moedertaal is, maar die in het Engels willen studeren of werken. De test is eigendom van de universiteit van Cambridge, ESOL Examinations,  British Council en IDP: IELTS Australia.

In Nederland wordt deze test door het British Language Training Centre (BLTC) afgenomen, in samenwerking met de University of Cambridge Local Examinations Syndicate (UCLES). De examenlocaties zijn in Amsterdam, Utrecht en Eindhoven.

Feiten

De test wordt afgenomen in 800 centra in 130 landen, in Nederland ten minste 3 keer per maand.

Alle vier de taalvaardigheden worden getest - luisteren, lezen, schrijven en spreken - met een aparte beoordeling voor elke vaardigheid en een algemene beoordeling.

Er wordt op academische of op algemene taalvaardigheid getest.

De resultaten zijn dertien dagen na het afleggen van het examen beschikbaar.

Behalve in ons centrum kunnen de examens in onderwijskundige of commerciële instellingen elders in Nederland worden afgelegd.

Belangrijk: er zijn een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. IELTS examens zijn soms enkele maanden van te voren volgeboekt. Registreren kan alleen online. Het is dan ook niet mogelijk om op de testdag zelf naar het testcentrum te komen om je in te schrijven.

Meer informatie

Wie accepteert IELTS?

Veel Gestelde Vragen

 

Click here to sign up for an IELTS exam

  • IELTS
  • British Counsil
  • Cambridge English